ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Περίληψη)

      Γεννήθηκα το 1967, κατάγομαι από τον Ψηλορείτη της Κρήτης και είμαι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασα στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διπλωματική μου εργασία είναι στη Βιολογική Ψυχολογία και διαπραγματεύεται τη βιοψυχολογία των διαφυλικών διαφορών: «Βιοψυχολογία Διαφυλικών Διαφορών Σεξουαλικότητα, Συναίσθημα, Κοινωνικοί Ρόλοι και Συμπεριφορά».

        Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές είναι στη Ροτζεριανή Ψυχοθεραπεία,  και σε διάφορες προσεγγίσεις, διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών σχολών. Επίσης  έχω εκπαιδευτεί 4 χρόνια στην Ομοιοπαθητική Ιατρική (δε δίνω φάρμακα). Επιπλέον, έχω λάβει εκπαίδευση από την Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας,  όπου εκπαιδεύει φιλοσοφικούς ψυχολόγους, σε σχέση με το ψυχοφιλοσοφικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής της Φιλοσοφικής Ψυχολογίας,  η οποία εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο της  ανθρωπιστικής ψυχολογίας. 

        Η προσωπική μου ψυχοθεραπεία είναι πάνω από οχτώ χρόνια στην ψυχανάλυση και τουλάχιστον πέντε χρόνια σε άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Η προσωπική μου ψυχοθεραπεία με κάθε ευκαιρία συνεχίζει, καθώς είναι μία μόνιμη πηγή γνώσης, αυτογνωσίας και εκπαίδευσης.

     Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συνέδρια στα οποία έχω συμμετάσχει και τα οποία άσκησαν επιρροή στη σκέψη μου, είναι τα εξής: Σε Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Η Πολυ-Πολιτισμική Ταυτότητα της Οικογένειας: Οικογένειες Μεταναστών της Νέας Χιλιετίας». Σε Διεθνές Συμπόσιο στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία με θέμα: «Κοινωνικές Αναπαραστάσεις και Εκπαίδευση Μειονοτήτων-Ταυτότητα και Πολυ-Πολιτισμικά Στερεότυπα». Σε Διεθνές Συμπόσιο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τρίτη Χιλιετία». Σε Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Αιγαίο: Σταυροδρόμι Πολιτισμού και Διεθνούς Επικοινωνίας». 

       Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον και οι μελέτες μου έχουν εστιάσει στο παθολογικό πένθος, στο ψυχικό τραύμα και στην υπαρξιακή κατάθλιψη. Η βιοψυχολογία, η ψυχανάλυση και ο υπαρξισμός έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τις βασικές μου επιστημονικές απόψεις, οι οποίες βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους μέσα από μία διεπιστημονική προσέγγιση, συνθετικής φύσης,  ψυχολογική και φιλοσοφική, η οποία να μπορεί να ερμηνεύει  τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του.  Τον τελευταίο καιρό η ψυχοφιλοσοφική άποψη δίνει έναν καινούριο προσανατολισμό στη σκέψη μου και έναν νέο επιστημονικό ορίζοντα με νέους προβληματισμούς και αναζητήσεις.    

      Τέλος, για χρόνια αρθρογραφούσα στις εφημερίδες της Κρήτης, «Ρέθεμνος» και «Πατρίς».