Κείμενα για την Ψυχική Υγεία & την Ύπαρξη > Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

  Ας δούμε τι σημαίνει νέα αρχή με ψυχικούς όρους, αφού έχουμε μπροστά μας το 2018, μια νέα χρονιά. Η νέα αρχή εντάσσεται σε μία νέα πραγματικότητα, της οποίας υποκινητής είναι η ικανότητα δημιουργίας. «Η απάντηση είναι ότι η δημιουργικότητα είναι το κλειδί του ανθρώπου προς το άγνωστο. Είναι η ανακάλυψη αλλά και η εφεύρεση, είναι η γένεση μιας ιδέας, η οποία δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και ανοίγει νέους δρόμους στο ανθρώπινο πνεύμα, (Αναστασία Κωσταρίδου-Ευκλείδη, 1997)». Αν θέλουμε να το δούμε σε ένα πιο συμβολικό επίπεδο το θέμα της νέας αρχής, θα λέγαμε ότι η νέα αρχή είναι σαν  την άνοιξη, που όλα γεννιούνται, καθώς όλα ανθίζουν.

  Ας φέρουμε την άνοιξη στην καρδιά μας κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή!!! Ας γεννήσουμε νέες ιδέες, γιατί οι παλιές πέθαναν, ας ανοίξουμε νέους δρόμους, γιατί οι παλιοί έκλεισαν, κι ας διαμορφώσουμε μία νέα πραγματικότητα, όπου θα ζούμε πιο ανθρώπινα, με περισσότερη υγεία στην ψυχή και στο σώμα!!!Ας οραματιστούμε μια άλλη κοινωνία, κι ας ονειρευτούμε ότι θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι ποιοτικότερο και μέσα σε έναν κόσμο που έχει τη δύναμη να σκέφτεται και να αγαπάει!!!Πρωτ’ απ’ όλα, όμως, προτού  «αλλάξουμε» τον κόσμο, ας «αλλάξουμε» πρώτα τον εαυτό μας!!! Που ξέρετε, με αυτόν τον τρόπο ίσως να νιώσουμε ότι αυτός ο κόσμος είναι κομμάτι του κόσμου μας, αυτού που υπάρχει μέσα μας. 

  Μήπως, ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απελευθερωθούμε και να καινοτομήσουμε; Ας ψάξουμε μέσα μας, κι ας βρούμε τη φλόγα, που έσβησε, το πάθος, που χάθηκε, τη ζωή, που βούλιαξε. Αν αυτό είναι το δύσκολο, τότε αυτό είναι, που έχει τη μεγαλύτερη αξία!!! Ας παλέψουμε για την Άνοιξη, λοιπόν, αυτήν που κατοικεί μέσα μας, κι ίσως μπορούμε μετά να ελπίζουμε σε λιγότερη δυστυχία, σε λιγότερο πόλεμο, σε  λιγότερη τραγικότητα, σε λιγότερη φτώχεια στον κόσμο αυτόν, που υπάρχουμε, αλλά στον οποίο  δε ζούμε πάντα αληθινά!!!

Πολλές ευχές για ένα καινοτόμο και δημιουργικό 2018!!!
Ας γίνουμε κοινωνοί νέων ιδεών!!!
Ας ανοίξουμε νέους πνευματικούς δρόμους!!!


Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2016